Estadistica: contador de visitas

viernes, 28 de febrero de 2020

1945. Falla Felipe Valls - Campament de Benimàmet. Ninot Indultat Falles 1945. Falla plaça Sant Jaume, Seccio Especial Falles 1945

 
Fa ara 75 anys.

Aquell Ninot Indultat per votació popular l'any 1945 en la seua escena de falla plantada per la Comissió dels carrers Felipe Valls - Campament de Benimàmet en la Secció Tercera. Es va encarregar de realitzar la falla, que va portar per lema: "Era una volta un Poblet...", l'escultor Josep Arnal Garcia. El ninot guanyador de l'escrutini de la votació era un ancià terrisser, Manolo el de l'Escurada, personatge molt conegut en la población i un assidu venedor de cerámica manisera en el mercat de l'escuradeta de la plaça de la Reina a València.


Secció Especial, segon premi i la dotació económica de 4.000 pessetes: Falla plaça Sant Jaume.



La fotografía ens mostra en una escena dissociada de la falla plantada a la plaça Sant Jaume d'aquell any 1945, els ninots de l'actor Rafael Durán i de l'actriu Amparo Rivelles caracteritzats en els papers protagonistes de Javier Zarzo i Blanca en l'exitosa pel·licula El Clavo de la productora cinematográfica valenciana CIFESA. Els dos ninots d'aquella escena dissociada van estar situats en el lateral esquerre de la cara principal de la falla amb protagonisme propi.
La crónica social fallera d'aquell any assenyala com a fet destacat la presencia per a viure la festa de les falles al director de la pel·licula, Rafael Gil i a l'actor Rafael Durán. També que el director del Museo del Teatro de Madrid i delegat governamental en els Teatres de l'Estat, Fernando José de Lara, en la seua visita a València en Falles havia sol·licitat de la comissió fallera l'indult dels dos caps dels ninots per tal d'exhibir-los en el Museo Nacional de la seua direcció. Petició, que va obtindre resposta molt favorable per ser un mèrit artístic més de la falla i del seu artista faller  i escultor Octavio Vicent Cortina.

Les falles de la Secció Especial, Primera, Segona i Tercera d'aquell any 1945 les pots trobar en l'Arxiu del Blog: Any 2013 mes agost.
La Falla plaça sant Jaume (Top 6) la pots trobar en l'Arxiu del Blog: Any 2017 mes juliol.
La Falla plaça Caudillo i carrer sant Vicent (Top 10) la pots trobar en l'Arxiu del Blog: Any 2017 mes juliol.
Unes altres fotos de les falles de les Seccions Segona i Tercera d'aquell any 1945 les pots trobar en l'Arxiu del Blog: Any 2018 mes novembre.
La Falla carrer Russafa i Gran Via Marqués del Turia  de la Secció Primera la pots trobar en l'Arxiu del Blog: Any 2010 mes agost.

No hay comentarios:

Publicar un comentario