Estadistica: contador de visitas

sábado, 5 de noviembre de 2011

1906. Falla plaça de Sant Miquel

Les figures molt ben fetes eren de l'escultor, Vicent Benedito, les pintures intencionades de l'escenari de Vicent Llorens i del muntatge de la falla es van encarregar Antonio Garcia i Pascual Campos.

C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Barberá Masip, Vicent (1871-1935) . Autor reflectit: Benedito Baró, Vicent (1884-1956) i Llorens, Vicent. Titol: Contra el género chico o tocando el violón. Comissió: Plaça de Sant Miquel. Any: 1906. Suports i dimensions: 1 fot, 15,5 x 9 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.


C. d'INTERPRETACIÓ

Esbós: Arxiu Municipal de València

La falla va criticar la preponderància teatral de l'anomenat género chico. Consistia en un enorme contrabaix (violó) sobre el qual tres músics componien i tocavan. L'instrument musical descansava en un cistell de papers, d'on eixien diverses partitures amb els titols d'algunes obretes de moda, mentre a un extrem de l'escenari la Musa de la Poesia, que tenia la seua lira amb les cordes trencades, apareixia asseguda i presa de gran tristesa perquè ningú s'acordava d'ella.

No hay comentarios:

Publicar un comentario