Estadistica: contador de visitas

sábado, 5 de noviembre de 2011

1906. Falla Gravador Selma

Els encarregats de plantar la falla al carrer del Gravador Selma cantonada amb el de Gràcia van ser els integrants de la Societat humorística El Cantó.

C. de DOCUMENTACIÓ


Autories/Autor fotografia: Gómez Durán Francisco. Autor reflectit: La Comissió. Titol: El capital i el treball. Comissió: Societat Humorística El Cantó. Any: 1906. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 9 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ


En una part de l'escena, un obrer assegut en una enclusa té als seus peus els atributs del comerç, la indústria i les arts. En l'altra, un elegant senyor fuma satisfet. Una serp s'enrosca oprimint el pobre treballador i el rèptil que passa sobre una caixa de cabals, vomita per la seua boca or i plata en un sac, que el capitalista mira com s'omple de monedes mentre ja te un altre ple. El pedestal està dividit: una meitat de luxe i l'altra un mur a punt de ser derruït.

La Societat Humorística El Cantó, presidida per Josep Maria Fillol, els dies 18 i 19 va amenitzar la festa amb serenates musicals i la falla va estar il·luminada amb diversos focus de llum elèctrica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario