Estadistica: contador de visitas

sábado, 6 de noviembre de 2010

Les Solucions a la Sisena Participació Sabuts de Falles

......Catalogació de la fotografia que volia ser identificada.
Les respostes correctes a les tres preguntes formulades, són:

Escena de la part del darrere. Falla Mar - Comedies plantada l'any 1962 en la Secció Primera amb el lema: "Les hores de Orfeo". L'autor de la falla és José Martínez Mollà, encara que en el registre de la Junta Central Fallera, l'esbós està signat per José Gimeno Torrijos.

C. de DOCUMENTACIÓ
.
Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Martínez Molla, José. Títol: Les hores de Orfeo. Comissió: Mar - Comedies. Any: 1962. Suports i dimensions: 1 fot, 10,5 x 7,5 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.
.
C. d'INTERPRETACIÓ

És la primera falla realitzada per Martínez Mollà a València. En no tenir carnet de Mestre Artesà Faller, va utilitzar un nom prestat. L'examen teòric el va passar amb nota d'excel·lent el 27 de setembre de 1962. A l'any següent, 1963, va debutar fort a la Secció Especial amb la comissió Micer Mascó-Arévalo Baca i li va servir d'examen pràctic.
.
En l'escena de la fotografia ja despunten els trets característics del seu modelatge i estava dedicada a satiritzar una bona davantera de futbol per al València CF: un conjunt de vedets del can-can. Els versos explicatius del peu deien:
Un Can-can de la cantera
de futbolistes discretes
i d'afisió futbolera;
una bona delantera
que al club li costa pesetes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario