Estadistica: contador de visitas

sábado, 6 de noviembre de 2010

1953. Falla Ribera - Convent Santa Clara

El pintor i decorador Vicent Tortosa Biosca va debutar en la Secció Especial realitzant la falla "S'acabà el romanticisme" per a la comissió Ribera - Convent de Santa Clara.
La seua predisposició per al grotesc i per a la sàtira punyent el convertiran en un dels artistes fallers més censurat. Al llarg de gran part de la seua trajectòria va ser l'escultor habitual del seu equip de taller, José Gutiérrez Carbonell, professor de Belles Arts i afectuosament conegut als cercles fallers com l'Alacantinet.
.
C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Tortosa Biosca, Vicent (1907-1992). Títol: S'acabà el romanticisme. Comissió: Ribera-Convent Santa Clara. Any: 1953. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 13 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.
.
C. d'INTERPRETACIÓ
.
La resplendor del Segle d'Or, representat per dues refinades dames, resulten petrificades en un llum de ceràmica, a l'observar els canvis moderns del comportament social en els diferents escenaris de la base.

No hay comentarios:

Publicar un comentario