Estadistica: contador de visitas

martes, 6 de julio de 2010

Les Solucions a la Segona Participació Sabuts de Falles


Catalogació de la fotografia que volia ser identificada.

Les respostes correctes a les tres preguntes formulades, són:

Falla plaça Mossén Sorell de la Segona Secció plantada l'any 1955 amb el lema:
"Males Companyies" i realitzada per l'artista faller, Manuel Giménez Monfort.

C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Giménez Monfort, Manuel (1926-1976). Títol: Males Companyies. Comissió: Mossén Sorell. Any: 1955. Suports i dimensions: 1 fot, 10,50 x 7,50 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ

Coronava la falla un endimoniat avar de les companyies d'Abusos Públics que volia que el món fos un ou per a xuclar-se'l, per alló que el peix gran es menja al menut. Sobre un munt de factures, xuclant-li la sang al pobre Juan Llanas les Companyies d'Aigua, Gas, Electricitat i Constructores de Finques. Cal veure el prompte que es cremen els diners pagant els elevats rebuts de les esmentades Companyies. Un altra és, la Companyia de Tramvies, esprenent al viatger la xavalla i els tramvies són esgavellats acordions. La Tabacalera conrea troncs i fa pasar al fumador per la pedra, mentre amb el fum l'enverina. Al procel·lós mar dels negocis, la Indústria, el Comerç en una barqueta, salvant la tempesta.

Però, la falla va destacar per la reproducció del dibuix d'un bitllet de l'època que molts pocs aconseguien tenir a les butxaques. Un bitllet de 500 pessetes del Banc d'Espanya, emissió de 15 de novembre de 1951, amb el bust de Mariano Benlliure Gil en l'anvers del gravador Camilo Delhom.
.
Cins anys després, Manuel Giménez va repatir el bitllet en el lateral esquerre de la falla Na Jordana de 1960

No hay comentarios:

Publicar un comentario