Estadistica: contador de visitas

lunes, 5 de julio de 2010

1942. Falla Barques - Pascual y Genis (Ninots de Regino Mas)


BURRETS BALLADORS
Mentre, en un local,

ejecuta una orquestina

de jazban i de bocina

una pesa insustancial.

El aplauso general

mereix cada tocateta

i balla una parelleta

de "burros" als seus compasos

lo que no sap de fracasos

i més dona la peseta.

C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Mas Marí, Regino (1899-1968). Títol: La música espanyola. Comissió: Barques - Pascual y Genis. Any: 1942. Suports i dimensions: 1 fot, 14,50 x 8,50 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ

L'escena principal estava dedicada als nous ritmes d'una jazz band, en la qual els músics feien sonar els més estrambòtics instruments per a produir el ritme excitador que amenitzava el frenètic ball d'una parella de burrets.

Els burrets balladors resultaren premiats com a millors ninots del concurs faller organitzat per l'empresa cinematogàfica CIFESA. La comissió, abans de cremar la falla, va decidir indultar la parella de burrets per tal que foren un regal de agraiment al governador civil, Francisco Javier Planas de Tovar, per haver donat suport a la festa de les falles com a expresió del caràcter popular valencià. Uns anys després, aquells burrets balladors concorriren a una festa benèfica, on foren subhastats per la mateixa autoritat governativa. I un industrial valencià els va guanyar per la quantitat de 22.000 pessetes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario