Estadistica: contador de visitas

lunes, 14 de junio de 2010

Les Solucions a la Primera Participació Sabuts de Falles

Escena de la part del darrere. Falla Barques - Pascual y Genis plantada l'any 1960 i realitzada per l'artista faller Modesto González Latorre.
En el segon intent, Salvador Císcar, encerta responent a les tres preguntes formulades. La nostra felicitació per ser un Sabut de Falles.

C. de DOCUMENTACIÓ

Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: González Latorre, Modesto (1909-1996). Títol: Imatges. Comissió: Barques - Pascual y Genis. Any: 1960. Suports i dimensions: 1 fot, 10,50 x 7,50 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.
.
C. d'INTERPRETACIÓ
.
L'escena satiritzava la companyia de revistes de l'empresari Matias Colsada, la qual tenia com a primera vedette a Gracia Imperio i com a primer actor còmic a Luis Cuenca, a l'igual que la sala on tenien lloc les representacions musicals amb una reproducció de la façana del Teatre Russafa. Local al que era addicte un nombrós públic tant de la capital com de l'horta interessat pel gènere de la revista musical amb tocs eròtics. Cosa que ocasionava problemes de revenda d'entrades i la intervenció de la censura ajudada de la policia per a desallotjar als espectadors.
El popular Teatre Russafa, que en la falla era anomenat La Safa, va ser enderrocat en l'any 1973. Però, uns anys abans, la vedette Gracia Imperio, natural de Madrid, va morir el 1968 a un pis de València en estranyes circumstàncies per inhalació de gas, junt al seu enamorat amant, el jove valencià Vicent Artal Suchs.

2 comentarios:

  1. Hola Josep, quería hacerte algunas preguntas acerca de esta fotografía.
    Ponte en contacto conmigo a la dirección
    nataliaperez_02@hotmail.com

    Gracias!

    ResponderEliminar
  2. Hola Josep. Estoy interesada en conseguir esta foto con más calidad. Te agradecería que me indicaras cómo hacerlo.

    Gracias de antemano

    Natalia
    nataliaperez_02@hotmail.com

    ResponderEliminar