Estadistica: contador de visitas

sábado, 12 de junio de 2010

1950. Gandia. Falla Avinguda Calvo Sotelo

S'inicia una etapa de continuïtat fallera sense interrupcions. L'any faller 1934 - 1935 la falla s'havia fundant amb el nom Avinguda del Capità Galán (Barri l'Estació). En la dècada dels quaranta només es van plantar tres falles. El 1955 la comissió va passar a denominar-se oficialment, Sagrada Familia, i tímidament amb el sobrenom de Corea.
.
C. de DOCUMENTACIÓ

Autories/Autor fotografia: Coll Sastre, Josep (1888-1965). Autor reflectit: López Rancaño, Gonçal (1881-1957). Títol: El món dividit. Comissió: Avinguda Calvo Sotelo i Adjacents. Any: 1950. Suports i dimensions: 1 fot, 18 x 13 cm, paper fotogràfic, negatiu, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.
.
C. d'INTERPRETACIÓ
.

El pintor i artista faller Gonçal López Rancaño va construir la falla per una quantitat de 7.500 pessetes, segons resa en el contracte, i conforme a les següents condicions: el monument debia tenir una altura de 7,5 metres des del nivell de terra; nou ninots (tres femenins i sis masculins), a més d'una figura de gall dindi, una coloma i un au de rapinya. En els entaulats escènics principals pintats uns assumptes locals i en els altres, motius decoratius que harmonitzaren amb el conjunt de la falla.

No hay comentarios:

Publicar un comentario