Estadistica: contador de visitas

domingo, 5 de marzo de 2017

1952. El segon premi es declarat desert. Mascletada en la plaça del Caudillo (Ajuntament). Falles 1952 1953. El segon premi no s'atorga per anul·lació. Falles 1953

El 1952, el jurat de la Secció Especial declara desert el segon premi i atorga el premi honorífic de Totes les Categories a la Falla del Mercat Central i el primer premi és per a la Falla de la plaça del Doctor Collado. La tercera falla que participa aquell any en la Secció Especial de l'artista Enrique Vidal Moreno no es puntuada al no estar completament plantada.

 Fotos de les Falles de l'any 1952 les pots trobar en Arxiu del Blog: Any 2013 mes juliol. 


El senyor pirotècnic dispara una fila de carcasses de la mascletada, l'acte que tots els anys te com a punt de reunió festiva la plaça de l'Ajuntament, a les 14 hores del migdia. Foto Cifra publicada en la primera pàgina portada del diari ABC, Madrid 14 de març de 1952.

El 1953, el jurat de la Secció Especial va acordar per unanimitat unir els premis primer i segon. La decisió va atorgar dos primers premis un a la Falla del Mercat Central i l'altre a la falla de la plaça del Doctor Collado, cosa que fará el no lliurament del segon premi per anul·lació, i al mateix temps, creava un abisme en la valoració dels mèrits entre les falles igualades amb els dos primers premis i les falles guardonades amb el tercer i quart premi.
La protesta de reprovació a la decisió del jurat no estava permesa pel règim polític que governava i només tot va quedar en un gran disgust en les comissions afectades pel desmèrit.

Fotos de les Falles de l'any 1953 les pots trobar en Arxiu del Blog: Any 2011 mes abril.

No hay comentarios:

Publicar un comentario