Estadistica: contador de visitas

domingo, 5 de febrero de 2012

1928. Falla plaça de la Mercé. Falla camí d'Algirós

Falla premiada amb el numeral 6e i la dotació econòmica de 200 pessetes.
C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Mas Marí, Regino (1899-1968). Titol: La qüestió de les aigües. Comissió: Plaça de la Mercé. Any: 1928. Suports i dimensions: 1 fot, 18,5 x 16,5 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.


C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Cabrelles Sigüenza, José (1905-1975). Autor reflectit: Marced Furió, José (1896-1967). Titol: Millor ninot que figura de trastero. Comissió: Camí d'Algirós. Any: 1928. Suports i dimensions: 1 fot, 17 x 12 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ

Falla escena de crítica directa a un tema. L'estàtua del Quixot sostenint a Cervantes, la van llevar de la plaça on estava i la van amagar en els magatzems de la Jordana. El Quixot diu als fallers: Per estar aquí arraconat, porteu-me i cremeu-me en una falla. I els fallers, per tal de complir amb el desig de l'estàtua, es disposen a emportar-se la.

Mesos després, l'artista faller, José Marced, participarà i s'encarregarà d'instruir els inexperts Gastón Castelló i Juan Such en la tècnica de construcció de falles per a la primera foguera del Barri de Benalúa d'aquell any fundacional de la festa a Alacant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario