Estadistica: contador de visitas

domingo, 5 de febrero de 2012

1928. Falla plaça de Tetuán. Falla carrer de la Pau.

Al·ludia el barco faller de l'Argentina que no va vindre. A proa, un mico, en referència al fet que el viatge havia fallat.

Premi d'Honor, consistent en una copa de plata.

C. de DOCUMENTACIÓ


Autories/Autor fotografia: Desfilis Barberá, Enrique (1898-1938). Autor reflectit: Pitarch, Julio i Llácer, R. Titol: El Barco Faller, de l'altre món. Comissió: Plaça de Tetuán. Any: 1928. Suports i dimensions: 1 fot, 22,5 x 13,5 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

Segon premi de 1.500 pessetes.

C. de DOCUMENTACIÓ


Autories/Autor fotografia: Cabrelles Sigüenza, José (1905-1975). Autor reflectit: Cortina Beltrán, Carlos (1875-1949). Titol: El Tren Fallero de Villabufanda. Comissió: Carrer de la Pau. Any: 1928. Suports i dimensions: 1 fot, 24,5 x 14,5 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.


C. d'INTERPRETACIÓ


Falla composta de locomotora i dos vagons, un titulat "cotxe-catre" muntada sobre rodes per fer el recorregut d'anada i tornada pel carrer de la Pau a la plaça de la Reina entre la gatzara de la gent. Representava el Tren de Villabufanda a València, ple de viatgers, presidits pel capellà, l'alcalde, el secretari i altres autoritats. Els acompanyava també la banda dels fictici poble per disfrutar de la festa i de la visita a les falles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario