Estadistica: contador de visitas

jueves, 6 de enero de 2011

Les Solucions a la Huitena Participació Sabuts de Falles



Falla Molí de Na Robella plantada l'any 1916 amb el lema: "Valencia, cultura y fiesta nacional", realitzada per l'artista Carlos Perales.
L'enhorabona a Simón i Juanjo, que entre tots dos, han identificat la foto del passat mes de desembre, que volia respostes per a la seua catalogació.

C. de DOCUMENTACIÓ
Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Perales Serrano, Carlos / esbós de José David. Títol: Valencia, cultura y fiesta nacional o La visió de Don Quijote. Comissió: Molí de Na Robella. Any: 1916. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 9 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ
A l'arena d'una plaça de bous estaven caiguts per terra, representant la cultura, El Quixot i Rocinante, a més de cigarros, ventalls i altres coses. En un nivell més amunt, un bou que estava a punt de doblar, a causa d'una estocada, anava muntat per una manola en els quarts de l'animal. I al lloc mes elevat del monument, des de la barrera destacaven en perspectiva, el Comerç, la Industria i la Universitat amb cares escanyolides, que morien d'inanició. A la part del darrere, segons el comentari més generalitzat, hi havia un fris decoratiu al·lusiu al tema, fet amb menudets relleus de paper amb gràcia admirable d'execució. En poques paraules, una falla escena amb tres nivells per a la distribució dels ninots que participaven en la mateixa sàtira.
La falla va resultar molt exitosa al ser guardonada amb el primer premi oficial i acaparar quasi tots els estendards que atorgaven les entitats i societats recreatives de la ciutat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario