Estadistica: contador de visitas

miércoles, 6 de octubre de 2010

Les Solucions a la cinquena Participació Sabuts de Falles

Catalogació de la fotografia que volia ser identificada.
Les respostes correctes a les tres preguntes formulades, són:

La rematada pertany a la Falla Mestre Aguilar - Maties Perelló de la secció 3ª A plantada l'any 1964 amb el lema: "Plagues de circulació" i realitzada pels artistes fallers germans: Josep i Miquel Sánchez Cervera.

C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Germans Sánchez. Títol: Plagues de Circulació. Comissió: Mestre Aguilar - Maties Perelló. Any: 1964. Suports i dimensions: 1 fot, 10,5 x 7,5 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.
.
C. d'INTERPRETACIÓ
.
La figuració esbossada pels Germans Sánchez tenia el significat següent: Al pal dels turments dels indis, veiem al pobre vianant, que les passa morades amb tant de senyal indicador sobre una bomba encesa als seus peus. En les escenes de les bases, la ironia fallera, derivava del vocabulari del tràfic cap a la sàtira sexual fàcil. Corba perillosa: la d'eixa xicota espaterrant. Matrimoni de jove amb vell, mal assumpte per a la bona circulació. Avertència de perill: al manicomi van a parar els que ballen el twist i les mestresses de casa de tant cavil·lar en la compra diària. Parada obligatòria: per admirar algun monument... femení.
La falla va ser guardonada amb el desè premi de la secció 3ª A

No hay comentarios:

Publicar un comentario