Estadistica: contador de visitas

miércoles, 6 de octubre de 2010

1951. Programa de Mascletades i Concurs Traques Ràpides

Focs oficials de migdia a la plaça de l'Ajuntament Falles 1951: Concurs de traques ràpides. Falla realitzada per l'escultor i artista faller Octavi Vicent Cortina amb el lema: "Frases cèlebres".
.
C. de DOCUMENTACIÓ

Autor fotografia: Penfel. Títol: Concurs de Traques Ràpides. Any: 1951. Editor: Valencia; JDF, (José Durá Pérez) Suport i dimensions: 1 fot. (targeta postal), 9 x 14 cm. digital. Matèries: Focs artificials, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll
.
C. d'INTERPRETACIÓ
.
El programa de 1951 va tenir variada combinació de Focs de migdia en horari tots els dies a les 13,30 hores, a excepció del dia 11 a les 14 hores. El dissabte 10 de març, dos traques d'1.000 metres dels pirotècnics Juan San Germán i Vídua d'Antonio Gil, que en finalitzar a la plaça de l'Ajuntament, José Caballer, s'encarregava de disparar un Bombardeig Aeri. Els dies que van tenir Mascletades van ser: El dimecres 14, d'Alfredo Roca, de Moncada. El dijous 15, a càrrec de José Caballer, de València. La del divendres 16, per l'Obrera Pirotècnica, de Moncada. I l'última mascletada, el diumenge 18, disparada per Antonio Caballer, de Moncada.
En la varietat pirotècnica del Bombardeig Aeri es van disparar tres, els dies 12 i 13, a càrrec de Francisco Miquel, de Torrent i Basilio Mas, d'Alfafar. El del dia de Sant Josep va tenir caràcter extraordinari per Juan Rausell, de Bétera. El dissabte 17, Concurs de Traques Ràpides, participant tots els pirotècnics contractats oficialment en la Setmana Fallera, finalitzant el concurs amb Focs Aeris de José Mas, de Sedaví.
El primer premi el va obtenir el pirotècnic, José Caballer, de València, amb una traca que var durar un quint de segon. El segon premi, Antonio Caballer, de Moncada, per la seua traca amb una durada de dos cinquens de segon. Totes les traques del concurs van tenir una longitud de cent metres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario