Estadistica: contador de visitas

miércoles, 29 de abril de 2020

1970. Foguera plaça 18 de Julio (Ajuntament), Foguera Ciutat d'Asis, Foguera del Mercat Central, Categoria Especial Fogueres d'Alacant 1970. Foguera Sagrada Familia, Foguera Campoamor, Foguera Rambla Méndez Núñez. Categoria Primera Fogueres d'Alacant 1970.

CORRESPONDENCIA AMB LES FOGUERES D'ALACANT.

Fa ara 50 anys
L'activitat de la Festa de les Fogueres va estar a càrrec de 30 comisions,  que van plantar la seua foguera.

Aquella foguera plantata l'any 1970 per la Comissió plaça 18 de Julio va portar per títol: La lucha está en todas partes. L'artista foguerer Juan Capella Guillén es va ocupar de la seua construcción. Durant el règim franquista la plaça de l'Ajuntament en Alacant va estar retolada a una data, el 18 de Julio.

Aquella foguera plantada l'any 1970 per la Comissió Ciutat d'Asis va estar signada i realitzada per l'artista foguerer Ramón Marco i Marco amb el pressupost declarat mes elevat, 400.000 pessetes. L'argument de la foguera va portar per títol: Lo que cuestan los hijos. Primer premi Categoria Especial i Ninot Indultat per votació popular, El sostén de la familia.


Aquella foguera plantada l'any 1970 per la Comissió del Mercat Central, va signar contracte amb l'artista foguerer, Àngel Martin Jover, per a construir la foguera pressupostada en 300.000 pessetes i titulada: Los primeros consquistadores. Segon premi Categoria Especial.


Aquella foguera de la Primera Categoria plantada l'any 1970 per la Comissió Sagrada Familia i construïda pel taller de l'artista foguerer Juan Capella Guillén, va portar en la seua acció satírica el títol: El mundo del mas fuerte. Primer premi de la Primera Categoria. El pressupost acordat de la foguera va ser de 200.000 pessetes.

 
Aquella foguera de la Primera Categoria plantada l'any 1970 per la Comissió de Campoamor va portar el dual títol de tota la composició efímera: Pesca-Caza. Es va ocupar de la seua realització l'artista foguerer, Luis López Sarabia, en un pressupost de 200.000 pessetes.  Segon premi de la Primera Categoria.

Aquella foguera de la Primera Categoria plantada l'any 1970 per la Comissió de la Rambla de Méndez Núñez va estar realitzada també en un pressupost de 200.000 pessetes i es van encarregar de la seua construcció, el duet format per l'artista faller de València, Àngel Azpeitia Ureña i l'artista foguerer d'Alacant, José Abad Martínez. La foguera va tractar un tema recurrent d'aquell any amb el lema: El progreso de la circulación. Tercer premi de la Primera Categoria.
La foto de Arjones ens mostra el primer pilar i l'altre pilar fundacional de nostra festa i de tota festa valenciana. La principal i essencial participació de les Bandes de Música. El tercer pilar és la pirotecnia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario