Estadistica: contador de visitas

domingo, 17 de junio de 2018

1976. Foguera Barri Benalúa, Categoria Especial 1976. Comissió Fundacional de la Foguera Benalúa 1928. Foguera plaça Alfonso XII, primera foguera de la plaça de l'Ajuntament 1928

En correspondència amb les Fogueres d'Alacant
El 1976 triomfa en la Categoria Especial l'artista Remigio Soler en la seua foguera per a la Comissió de Benalúa.
Foguera de dos frontals i en els dos laterals figuració en fuga. La focalitzció central en nivells: pedestal, cos central i elevació en columna de diferent combinació estilística.

C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Soler López, Remigio (1932-2016). Titol: Contaminació. Comissió: Barri Benalúa. Any: 1976. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 13 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla-foguera), artistes fallers i foguerers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

Enguay 2018, les Fogueres d'Alacant, fan un recordatori del seu 90 Aniversari fundacional de la festa en 1928.


Comissió fundacional de la Foguera del Barri de Benalua. La triomfadora aquel primer any.
Reconegudes entitats culturals i festives de la ciutat de València van recolzar la implantació de la festa per la Festivitat de sant Joan. El Cercle de Belles Arts amb un artístic estendard premi a la Millor Foguera, que està present amb l'orgull de la Comissió al centre de la fotografía.


El reconegut artista faller triomfador en les falles de 1928, Carlos Cortina Beltrán, va construir la primera foguera plantada a la plaça de l'Ajntament d'Alacant, en aquells anys retolada com a plaça d'Alfonso XII. Peró, van ser els veins de la céntrica plaça els qui es van encarregar de plantar la foguera sense cap vinculació oficial amb la institució municipal.

C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Cortina Beltrán, Carlos (1875-1949). Titol: El tranvía de Jauja a Jijona. Comissió: Plaça Alfonso XII. Any: 1928. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 12 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla-foguera), artistes fallers i foguerers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

No hay comentarios:

Publicar un comentario