Estadistica: contador de visitas

lunes, 12 de marzo de 2018

1965. Falla carrers Convent Jerusalem i Matemàtic Marzal. Secció Especial Falles 1965

Copia fotográfica original de negatiu cel·luloide 6 x 6
Vista de la falla des de la cara lateral dreta
C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Huerta Gasset, Joan (1925-2017). Titol: Televisió. Comissió: Carrers Convent Jerusalem i Matemàtic Marzal. Any: 1965. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 14 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.


Les dos cares.el davant i el darrere, de la falla. La capçalera dels informatius de TVE amb les letres de Telediario que rodaven amb la bola del món, són en la falla el principal conjunt escultòric. En els baixos es van distribuir en escenes la sátira dedicada als populars programes.

Escena de la cara lateral dreta on estaba situat el Millor Ninot de la Secció Especial. Iaia i net fent una becada al contemplar el programa, Dimecres Concert.

En l'escena de la cara del darrere la paròdia de Salto a la Fama, popular programa que va emetre TVE entre 1961 y 1965 en format concurs on les joves promeses de la cançó competien per aconseguir la fama. En la falla amb el títol "Salta la Fama" era una sátira caricaturesca del conjunt musical The Beatles i de les seues boges admiradores que perdien el sentit pels ritmes estridents del seu repertori musical.

Postal Ortin Royo Nº52 - Valencia. Calle Cvto Jerusalén. Panorama en Fallas. DL: V-1.275-65

La finca de ferro acabada de construir s'incorpora al paisatge urbà 


No hay comentarios:

Publicar un comentario