Estadistica: contador de visitas

domingo, 10 de septiembre de 2017

1954. Falla Mercat Central. 1956. Falla plaça Caudillo (del Foc).

Dos copies fotografiques originals de negatiu cel·luloide 6 x 6

En l'escena del frontal principal, de l'interior del quadradet de l'escut de València, surt un tren atropellant en un catastròfic pas a nivell, a tot qui es trobe per davant: automòbil, tramvia, vianants humans o animals domèstics. A dalt de la figuera, els edils de l'Ajuntament.  En la part de baix el projecte arnat de tant esperar i un valencià al contrabaix fa la toccata i fuga de tots els projectes sense realitzar. València ofegada pel cinturó de les vies de ferrocarril, o en cada cap de carrer, un pas a nivel.

C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Mas Marí, Regino (1899-1968). Titol: Subvencions. Comissió: Mercat Central. Any: 1954. Suports i dimensions: 2 fot, 12 x 12 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.


El cos central i el coronament ho deia tot i la explicació de la falla proclamava el gran desig de tota la ciutat. Cal un nou Samsó que trenque el cinturó de ferro ferroviari, que empresona a València i trasllade l'Estació del Nord.
El tercet del Pensat i Fet a peu de l'esbós, cantava d'aquesta manera:
Vivint Samsó, és segur
que eixa Estació del Nord
ja estaria mes al sur.

C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Pallardó Latorre, Vicente (1917-2004). Titol: Plus Ultra o projectes i mes projectes. Comissió: Caudillo (del Foc). Any: 1956. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 12 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

2 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. Buenas noches: Me gustaria saber el motivo de que se plantease la falla del Mercado en la plaza del Caudillo en 1954. Al menos eso parece por la situación de los edificios que rodean la falla
    Gracias

    ResponderEliminar