Estadistica: contador de visitas

sábado, 12 de agosto de 2017

1960. Falla Na Jordana. Falles 1960

El llegat i el patrimoni material de la festa de les falles.
  • Material gràfic: fotografia, esbossos, cartells.
  • Material literari: revistes i llibrets.
  • Els Ninots indultats
  • La Pirotècnia i la Músic
LES FALLES EN LA SECCIÓ ESPECIAL DEL MERITORI ARTISTA FALLER, MANUEL GIMÉNEZ MONFORT  1960 - 1972

Primera i any de debut de Manuel Giménez Monfort en la Secció Especial i de les sis falles que realitzará, cinc tindran animals com a figura protagonista en la rematada coronament de la falla.


C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Giménez Monfort, Manuel. Titol: La indomable humanitat.  Comissió: Na Jordana. Any: 1960. Suports i dimensions: 2 fot, 14 x 12 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.


C. d'INTERPRETACIÓ
Manuel Giménez Monfort mai guanyará el primer premi en els sis anys que participará en la Secció Especial, però en dos ocasions estará a punt d'aconseguir-ho. El 1960 la biga de cérvols conduits per l'auriga de la Fama a la plaça del Doctor Collado s'imposará per la mínima a las dues zebres amb la seua esfera armilar al llom. La historia es tornará a repetir-se el 1967. El gat amb la boca oberta que miula i miula a la plaça del Pilar triomfará davant del lleó enfuriat que escombra amb una granera. Cosa curiosa, en les dos ocasions el rival guanyador de Manuel Giménez será Salvador Debón.
La millor gesta de Manuel Giménez tindrá lloc en 1972, quan la seua falla dedicada a la "Contaminació" amb un pressupost molt mes inferior al de les falles dels seus mes renombrats rivals, el jurat li atorgue aquell any un altre meritori segon premi, encara que esta vegada sense cap discusió el primer será novament per al seu antagonic Salvador Debón
El balanç dels sis anys de Mamuel Giménez Monfort en la Secció Especial será de quatre segons premis, un tercer i un en la cinquena posición.


Les fotos de les tres falles que van ocupar el pòdium dels primers premis de l'any 1960 les pots trobar en Arxiu del Blog: Any 2015 mes juny.

No hay comentarios:

Publicar un comentario