Estadistica: contador de visitas

domingo, 10 de julio de 2016

1966. Falla Ripalda i Beneficència, Falla Vivons i Romeu de Corbera. Secció Quarta Falles 1966. Dos falles fora de concurs.

 LES FALLES DE FA 50 ANYS, LES DE L'ANY 1966

C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Martinea Areal, Arturo (1924-2012). Titol: Lo que fa fer el vi. Comissió: Carrers Ripalda i Beneficència. Any: 1966. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 12 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll. 

C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Viguer Romero, Enrique. Titol: Sol de Valencia, alegría de España. Comissió: Carrers Vivons i Romeu de Corbera. Any: 1966. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 12 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll. 

 Les dos falles fora de concurs aquell any de fa 50 anys
C. d'INTERPRETACIÓ
Falla de la Comissió del Foc plantada a la principal plaça de la ciutat. "Ahí queda aixó". La torre Eiffel realitzada a escala per l'artista faller, José Barea Sánchez.
La falla va tenir la intencionalitat de captar l'interés de la Masmedia amb ressó internacional, alhora d'aconseguir la promoció de les falles.
A la mateixa plaça més avant en la cantonada amb el carrer de sant Vicent i promoguda pel Grup Nacional d'Autotaxi i Gran Turisme d'Espanya, es va plantar la falla realitzada per Vicent Luna Cerveró, que va portar per lema "La roda". L'argument de la falla dels taxistes era un tribut en clau d'humor d'este col·lectiu professional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario