Estadistica: contador de visitas

viernes, 6 de mayo de 2016

1916. Falla plaça Pertusa, Falla carrers Sevilla i Corset, Falla carrer Poeta Querol. Falles 1916

LES FALLES DE FA UN SEGLE, LES DE L'ANY 1916

C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: La Comissió. Titol: Tristes recuerdos o el pasado y el presente. Comissió: Plaça Pertusa. Any: 1916. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 9 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.


Esbós: Arxiu Municipal de València                                              Foto: Josep J. Coll
C. d'INTERPRETACIÓ
El tema al·ludia a la cada vegada major preponderància del cine sobre el teatre. Mentre un pierrot i altres personatges d'obres clàssiques mostraven una actitud pensativa, a la part alta del bocaporte, on se situava el cine, un ninot completament vestit de negre, triomfava.

La fotografia en targeta postal el primer difusor de la festa de les falles per tot el món

C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: La Comissió. Titol: El 19 de març, les Falles de València. Comissió: Carrers Sevilla i Corset. Any: 1916. Suports i dimensions: 1 fot (Targeta postal), 14 x 9 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll. 


Esbós: Arxiu Municipal de València                                           Foto: Josep J. Coll
C. d'INTERPRETACIÓ
Quatre escalinates d'accés a un gran tabalet envoltat per una traca. Dalt del tabalet, València, representada per una llauradora porta en una mà un calendari que assenyala el dia 19 de març i en l'altra sosté una escena amb ninots.


C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: La Comissió. Titol: Paper de fumar Eucaliptus. Comissió: Carrer Poeta Querol. Any: 1916. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 9 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.
Esbós: Arxiu Municipal de València                    Foto: Josep J. Coll
C. d'INTERPRETACIÓ
Era una falla anunci del paper de fumar Eucaliptus, el mes car en aquells anys. Artística sense intencionalitat satírica i contingut faller.
El dia de sant Josep la disparada de la traca de migdia una espurna va calar foc a un dels ninots i per evitar que cremara tota la falla abans d'hora, el ninot en flames va ser retirat entre la bullícia de la gent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario