Estadistica: contador de visitas

viernes, 5 de septiembre de 2014

1911. Falla plaça Mariano Benlliure. Falla carrers de la Pau i Comedies. Falles 1911


C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Gómez Durán Francisco. Autor reflectit: Badenes, Eduardo, Belver, Manuel i Matutano, J. Títol: Escenes de circo. Comissió: Plaça Mariano Benlliure. Any: 1911. Suports i dimensions: 1 fot, 14x 9 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Gómez Durán, Francisco. Autor reflectit: Barges, Vicent. Titol: Los triunfos de la aviación. Comissió: Carrers de la Pau i Comèdies. Any: 1911. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 9 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ
La premsa va destacar de la falla, el tema i la composició a càrrec del jove artista Vicent Barges, ajudat en la fusteria pels germans Roig. Un aeroplà estavellat entre el pal de conducció elèctrica, una caseta i un xiprer. Els dos aviadors morts, un a dalt de la máquina voladora i l'altre atrapat en els cables elèctrics. En aquells anys els diaris es feien ressò dels nombrosos accidents que patia la incipient aviació i la premsa gráfica ho mostrava amb fotografies. L'escena tenia la intencionalitat de reproduir una d'aquelles imatges i el lema de la falla era la paradoxa d'aixó mateix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario