Estadistica: contador de visitas

lunes, 5 de septiembre de 2011

1948. Programa de Mascletades

Focs oficials de migdia a la plaça de l'Ajuntament, Falles 1948.
Falla realitzada per l'artista faller, Regino Mas Marí, amb el lema: "Sustituts Quelo".

C. de DOCUMENTACIÓ

Autor fotografia: Anònim. Títol: Mascletada preparada en un dia de falles. Any: 1948. Suports i dimensions: 1 fot. 10,50 x 7,50 cm. paper fotogràfic, digital. Matèries: Focs artificials, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.


C. d'INTERPRETACIÓ

Al programa de 1948 es van combinar dues modalitats de focs: les tradicionals traques quilomètriques i les mascletades. Es van disparar totes en l'horari de les 13:30 hores de la setmana fallera.


Divendres 12 de març. Diverses traques del pirotècnic, Alfredo Roca, recorreran diferents carrers acabant totes a la plaça principal de la ciutat. Dissabte 13 de març. Mascletada a càrrec del pirotècnic d'Alfafar, Basilio Mas. Diumenge 14 de març. El pirotècnic, Juan Rausell, de Betera s'encarrega de disparar la mascletada. Dilluns 15 de març. Concurs de traques ràpides. Dimarts 16 de març. Disparada de diverses traques des de la Llotja a la plaça de l'Ajuntament. Dimecres 17 de març. Mascletada del pirotècnic, Basilio Mas, oferta per la Falla del So Quelo. Dijous 18 de març. La pirotècnia de Vidua de Manuel Martínez, de Benimamet, s'encarregava de l'extraordinaria mascletada. Divendres 19 de març. Gran mascletada a càrrec de la Obrera Pirotécnica, de Moncada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario