Estadistica: contador de visitas

martes, 5 de abril de 2011

1953. Falla plaça del Caudillo (Ajuntament)

Última actuació de la comissió del So Quelo i amb la presencia associada del Parador del Foc. Falla realitzada pels Germans Fontelles amb el lema: "Pensat, fet i fum".


C. de DOCUMENTACIÓ

Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Germans Fontelles Alegre, Antoni (1910-1971) i Josep (1914-1977). Titol: Pensat, fet i fum. Comissió: Caudillo (So Quelo). Any: 1953. Suports i dimensions: 1 fot, 13,50 x 8,50 cm, paper fotogràfic, negatiu, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ

Per primera i única vegada, oblit destacat.

El Libro Fallero 1953 no publica l'esbós en les seues pàgines.

El monument, com una premonició futura, no va tenir la tradicional presència destacada del So Quelo en ninot, una absència justificada per ser el somni representat d'aquest personatge faller. La falla amb un matrimoni de trens humanitzats feia una sàtira dels projectes urbanístics relacionats amb les estacions valencianes de ferrocarril i molt especialment amb l'anhelat "metro", una aspiració de la ciutat, de la qual es parlava molt, però que no tenia aires de convertir-se en una realitat. De la mateixa manera que, les millores de comunicació de València per ferrocarril i la desaparició dels passos a nivell que desesperaven i entorpien la circulació urbana de vehicles i vianants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario