Estadistica: contador de visitas

sábado, 5 de marzo de 2011

Les Solucions a la X Participació Sabuts de Falles

La fotografia ha estat identificada i ha obtingut contestació a les tres preguntes.

Les respostes correctes a les tres preguntes formulades, són:

Falla Ferran el Catòlic - Àngel Guimerà de la Primera Secció plantada l'any 1962 amb el lema "La victòria és de la dona" i realitzada per l'artista faller Vicent Pallardó Latorre.

Salvador Ciscar ha donat la contestació correcta a les tres preguntes formulades. La nostra felicitació per ser un Sabut de Falles.

C. de DOCUMENTACIÓ
.
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Pallardó Latorre, Vicent (1916-2004). Titol: La victòria és de la dona. Comissió: Ferran el Catòlic-Àngel Guimerà. Any: 1962. Suports i dimensions: 1 fot, 13,50 x 8,50 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.
.
C. d'INTERPRETACIÓ
.
Salvador Ciscar, a més de contestar correctament les tres preguntes, també ha redactat la interpretació del significat satíric de la falla, que tot seguit reproduïm: La figura principal és una dona moderna, que alça en la mà l'escultura de La Victòria de Samotràcia, als seus peus sobre dos castanyoles, s'escenifi- quen els famosos quadros de Goya "El salt de la Garlocha" i "Los peleles", simbolitzant que la dona en tota època i en tot temps, va fer de l'home un titella, mogut al seu capritx i que posant en joc els seus encants i la seua astúcia, sempre aconseguia véncer la intel·ligència i la força masculina. L'artista desenrotlla en este monument els èxits actuals de la dona en la societat, tema ja tractat des de l'inici de la seua carrera, quan el 1950 planta "La que conquista és la dona", per a la comissió Tapineria. La falla obtingué un cinquè premi de la Primera Secció i el d'Enginy i Gràcia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario