Estadistica: contador de visitas

domingo, 5 de diciembre de 2010

1911. Falla Fresquet


Falla triomfadora amb un tema popular que es repetia en aquells anys, l'èxit del teatre músical i les cançons amb lletres de doble sentit sensual.

Aconseguiria el tercer premi atorgat pel jurat de l'Ajuntament: Cent pessetes de dotació econòmica i un estendard dissenyat per Honorio Romero Orozco.

Actualment, el carrer on es va plantar la falla, està retolat amb el nom de Gabriel Miró.

C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Palau, Ismael. Autor reflectit: La Comissió Fallera. Títol: La Corte de Faraón. Comissió: Fresquet. Any: 1911. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 9 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.

C. d'INTERPRETACIÓ

La falla al·ludia a l'auge del teatre sicalíptic i estava escenificada en elevació d'altura per una piràmide egípcia a la base, on hi havia dues taquilles. En la cara principal, dedicada al teatre sicalíptic amb un rètol, que deia: "Esgotades" i els títols de les obres mes exitoses. En el de la cara de darrere, dedicada al teatre clàssic, es llegia: "Tancat per falta de públic" i els títols de les obres amb teranyines. El cos central i el coronament estava format per un bombo i dos homes amb intenció d'escalar cap amunt on es trobava una cupletista babilònica

No hay comentarios:

Publicar un comentario