Estadistica: contador de visitas

miércoles, 4 de agosto de 2010

1963. La font de la plaça de l'Ajuntament. Any inaugural

La font de Buïgas en la principal plaça de la ciutat amb els seus jocs d'aigua, després de la inauguració en la nit del 15 de març. El Cavall de Troia realitzat per l'artista faller Ricard Rubert i la gent uns moments abans de la mascletà del primer dia amb les falles plantades.

C. de DOCUMENTACIÓ

Autories /Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Buïgas Sans, Carles (1898-1979). Títol: Font lluminosa. Any: 1963. Suports i dimensions: 1 fot, 12 x 9 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (font), material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.


C. d'INTERPRETACIÓ

Acabada la reforma de la principal plaça de València, després d'enderrocar el Mercat de Flors i la plataforma elevada, la popular tortada, l'Ajuntament va encarregar a Carles Buïgas, el disseny d'una singular font lluminosa. La font va ser inaugurada en la nit del 15 de març després del castell de focs artificials de la 1 de matinada. A l'acte de posada en funcionament van assistir l'alcalde Rincón de Arellano i el propi autor.

La font lluminosa de Buïgas, amb jocs d'aigua i llum que no es repeteixen sinó al cap de 35 minuts, havia costat la considerable xifra de tres milions i mig de pessetes. A l'endemà, els valencians embadalits, quasi prestaven més atenció a la font que al gegantesc Cavall de Troia que Ricard Rubert havia realitzat i plantat en la mateixa plaça.

No hay comentarios:

Publicar un comentario