Estadistica: contador de visitas

sábado, 27 de febrero de 2021

Les Solucions a la 128 Participació Sabuts de Falles


Catalogació de la fotografia que volia ser identificada

La fotografia ha obtingut bona contestació a les tres preguntes.

És Joan V. Ramírez qui contesta correctament a les tres preguntes amb l'agraïment de tots els seguirdors del JotaJotaFaller.

Falla plantada l'any 1946 per la Comissió dels carrers Bailén i Julio Antonio en la Secció Tercera. L'artista faller encarregat de la seua construcció va ser Vicent Tortosa Biosca. La falla va portar per lema: "Circ estraperliste".
És una falla d'ara fa 75 anys amb un tema de critica recurrent de l'època. L'estraperlo, l'activitat il·legal i fraudulenta del comerç en negre dels productes de primera necessitat intervinguts per l'Estat després de la Guerra Civil Espanyola.


C. de DOCUMENTACIÓ
Autories/Autor fotografia: Anònim. Autor reflectit: Tortosa Biosca, Vicent (1907-1992). Titol: Circ estraperliste. Comissió: Carrers Bailén i Julio Antonio. Any: 1946. Suports i dimensions: 1 fot, 14 x 12 cm, paper fotogràfic, digital. Matèries: Monuments (falla), artistes fallers, material fotogràfic. Notes: Col·lecció Josep J. Coll.


La realitat actual ens mostra que les dos cantonades del carrer han canviat en unes noves construccions. El magatzem situal enmig de les cantonades és ara un edifici de cinc plantes. La comissió fallera que s'encarregava d'organitzar la festa ha abandonat la seua activitat a favor de les altres comissions próximes de la zona. Una d'elles en la secció especial. En definitiva s'han produït dos pèrdues. La primera de paisatge urbà en la memòria arquitectònica de la ciutat i la segona en capacitat de sociabilitat veïnal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario